Többórás torlódás lehet a záhonyi határállomáson húsvétkor

Vágólapra másolva!
Torlódás lehet a záhony-csapi magyar-ukrán határállomáson. A rendőrség szerint a húsvét körüli napokban akár 3-4 órás várakozások is kialakulhatnak a kilépő és a belépő irányban.
Vágólapra másolva!

Torlódásra lehet számítani a záhony-csapi magyar-ukrán határállomáson a várható húsvéti forgalomnövekedés miatt - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az átkelőhelyen az ünnepek előtt és alatt, valamint az azt követő egy héten belül jelentős forgalomra számítanak, és akár 3-4 órás várakozások is kialakulhatnak a kilépő és a belépő irányban is. A rendőrség azt javasolja a személyforgalomban utazóknak, hogy aki teheti, Záhony helyett az ugyancsak éjjel-nappal nyitva tartó tiszabecs-tiszaújlaki, vagy a beregsurány-asztélyi határállomást válassza az átkeléshez. Nappal 7 és 19 óra között nyitva tart a barabás-mezőkaszonyi, 8 és 16 óra között pedig a lónya-haranglábi magyar-ukrán átkelőhely is. A szóvivő szerint pénteken kora délelőtt még nem volt különösebb fennakadás Záhonynál.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei magyar-román határállomásokon, Vállaj-Csanálos és Csengersima-Pete között nem számítanak torlódásra a húsvéti ünnepek miatt.