Gyurcsányék tévéje is megolvadt a szaunatűzben

Vágólapra másolva!
A füst átjárta az egész házat, megolvadt a tévé, a korom miatt az összes ruhát ki kell mosni - Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök hosszan sorolja a vasárnapi tűzesetben keletkezett károkat internetes naplójának csütörtöki bejegyzésében. Gyurcsány szerint miután kigyulladt a szaunája, sokan felajánlották neki a segítségüket, többek között Bajnai Gordon kormányfő is felhívta.
Vágólapra másolva!

A Szemlőhegy utcai házában vasárnap este történt tűzesetről írt blogjában csütörtökön Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök. A tűz a ház földszintjén keletkezett, ahol a medencetérben egy faszerkezetű szauna és pihenőrész van, ebben a szaunában csaptak fel a lángok, egy körülbelül 25 négyzetméteres területen.

"Cudar napokon vagyunk túl" - írja Gyurcsány internetes naplójában. Gyurcsány szerint aznap a feleségével Kötcsén volt, és útban hazafelé, Budapest határában kapta a telefont, hogy kigyulladt a szauna.

A szauna villanykapcsolójából induló elektromos vezeték meghibásodása okozta a tüzet a blogbejegyzés szerint. Gyurcsány írt arról is, hogy a kárfelmérés hétfőn elkezdődött, és azt mondták nekik: a teljes helyreállítás hónapokat fog igénybe venni. Az alsó szint jó része kiégett, a magas hőmérséklettől megolvadt a televízió, a korom beleégett a nyílászárókba, az álmennyezet leszakadt. "Van, ahol a betonig vissza kell bontani mindent, de festés vár az egész házra, koromtól kell megtisztítani az összes bútort, függönyt, szőnyeget, vegytisztítás és mosás vár valamennyi ruhára" - sorolja Gyurcsány a károkat.

A korábbi miniszterelnök dicséri a naplójában a fiát, aki otthon volt a tűzesetkor, és Gyurcsány szerint az "első perctől" mentette a házban tartózkodókat: a kisebb gyerekeket és a vendégeket, sőt poroltóval meg is próbálta eloltani a tüzet. A 20 éves fiatalember enyhe füstmérgezést szenvedett, de mire a mentők kiértek, már annyira jól volt, hogy visszautasította a kórházba szállítást. "Fegyelmezetten, bátran viselkedett" - írja róla Gyurcsány.

A korábbi miniszterelnök szerint barátok, ismerősök, politikusok sokasága telefonált nekik a tűz után, többek között Bajnai Gordon miniszterelnök is.