Több mázsa romlott húst találtak egy hentesbolt pincéjében

Vágólapra másolva!
Megfeketedett, romlott sertés- és marhahúst, illetve húspogácsákat találtak az ellenőrök egy gödi hentesbolt koszos pincéjében. A boltos szerint barátainak készítette elő a húst, de a hatóság a biztonság kedvéért ellenőrzi a környékbeli vendéglátóhelyeket, hogy nem került-e forgalomba a húsból.
Vágólapra másolva!

Több mázsa romlott húst, illetve sütésre előkészített húspogácsát találtak az állategészségügyi hatóság munkatársai Gödön, egy hentesbolt alatti raktárban - mondta a Független Hírügynökségnek Helik Ferenc, fővárosi és pest megyei helyettes főállatorvos. A hatóságot a vám- és pénzügyőrség értesítette, ők ugyanis csütörtökön egy próbavásárláskor számla- és nyugtaadást ellenőriztek, de közben megtalálták a tisztázatlan eredetű húst is.

Helik szerint helyiségben több mázsa már megfeketedett, romlott sertés- és marhahúst találtak, illetve felkockázott húsárut és hamburger készítésére alkalmas húspogácsákat. A raktárhelyiség koszos volt, a húsok rozsdás vasakkal, autógumikkal voltak együtt tárolva. A húst megsemmisítették, a hentesboltot bezárták, mert bár az nem derült ki, hogy a pincében lévő áru a tulajdonosé, vagy a bérlőé, de a boltban is voltak hiányosságok: a tárolás és a kézmosás körülményei nem voltak megfelelőek.

Az üzletben lévő boltos a pincében lévő húspogácsákról azt mondta, hogy a barátainak készítette elő. Ettől függetlenül most soron kívül ellenőrzik a környék olyan vendéglátóhelyeit, hogy nem került-e forgalomba a húspogácsákból - tette hozzá Helik Ferenc.