Alkotmánybírósághoz fordul a golffalu miatt az ombudsman

Vágólapra másolva!
A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa Alkotmánybírósághoz fordul a pátyi golffalu miatt. Az ombudsman azt kéri a testülettől, hogy semmisítse meg a beruházást jóváhagyó önkormányzati rendeletet.
Vágólapra másolva!

A pátyi golfpálya-beruházás hátterét jelentő önkormányzati rendelet megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, Fülöp Sándor. Erről az ombudsman beszélt az MTI-nek. Fülöp azt mondta: kérelmet a jövő héten nyújtja be a testületnek.

A ombudsman szerint a pátyi lakosság megduplázásával, az engedélyezettnél jóval nagyobb területek beépítésével, illetve a szomszéd települések nyugalmának megzavarásával járó golfprojekt 13 súlyos jogsértés gyanúját veti fel.

Fülöp a pátyi golffaluval kapcsolatos kifogásait vasárnap fogalmazta meg. Ebben az ombudsman többek között azt írta, hogy a képviselőtestület a döntéssel a közösség érdekeket a beruházói érdekei - a sávolyi motorpálya miatt ismertté vált Grupo Milton - alá rendelte.

A pátyi képviselőtestület nem fogadta el az ombudsman észrevételeit. A beruházást jóváhagyó szabályozási terv hatályba lépését azonban az eredeti március 31-i dátumhoz képest július 15-re tolták ki.

A projekt helyszínéül szánt százhektáros terület Páty külterületén, Telkivel szomszédos területen fekszik. A projekt részeként golfpálya, kiszolgáló létesítmények, szálloda, továbbá háromszáz üdülőegység és mintegy 1400-1600 lakás épülne.