Kizárják az MSZP-ből a börtönre ítélt Zuschlagot

Vágólapra másolva!
Automatikusan megindul a bíróság által szerdán csalás miatt nyolc és fél év börtönre ítélt Zuschlag János kizárása az MSZP-ből - közölte a párt szóvivője. Az egykor a szocialisták ifjú reménységeként számon tartott Zuschlag a szóvivő szerint hibázott, ezért nem állnak ki mellette.
Vágólapra másolva!

Zuschlag János nem méltó az MSZP támogatására, így a bírósági döntést követően automatikusan megkezdődik a pártból való kizárása - mondta a szocialista párt szóvivője, Budai Bernadett szerdán egy budapesti sajtótájékoztatóján, miután a bíróság szerda reggel kihirdetett elsőfokú ítéletében nyolc és fél év börtönbüntetésre ítélte Zuschlagot.

Budai Bernadett úgy fogalmazott: az MSZP kiáll azok mellett, akiket igaztalanul vádolnak, de nem védi meg azokat, akikről bebizonyosodik, hogy hibáztak, és Zuschlag Jánosról bebizonyosodott, hogy hibázott. A szóvivő azt mondta, hogy az MSZP-nek nem volt az ügyben érintett pénzmozgásokhoz semmi köze, de még tudomásuk sem volt a szóban forgó ügyről, és ami történt, az nem a párt nevében és érdekében történt.

A kilencvenes évek végén még az MSZP egyik fiatal reménységének tartott Zuschlag ellen az volt a vád, hogy civil szervezeteken keresztül nyert pályázati pénzeket az egykori ifjúsági minisztériumtól, de a pénzeket nem a pályázatban vállalt célra használta fel, hanem az MSZP ifjúsági szervezeteire, a Fiatal Baloldal (FIB), illetve az Ifjú Szocialisták Mozgalma (ISZM) rendezvényeire költötte.

Az ítélet 8 év hat hónap börtön, tíz év közügyektől eltiltás. Zuschlag nem bocsátható feltételes szabadlábra, az előzetesben töltött idejét beszámítják a büntetésbe. (Az ítélethirdetésről szóló tudósításunkat itt találja.)