Májusra halasztották a félárú BKV-jegyekről szóló döntést

Vágólapra másolva!
Új tanulmányt kér a félárú BKV-jegy bevezetésének várható pénzügyi hatásairól a Fővárosi Közgyűlés, mivel a most rendelkezésre álló tanulmányt hiányosnak és elavultnak találták. A közgyűlés szerdán arról is döntött, hogy májusban, az új tanulmány elkészültével egyidőben már döntést is hoz a diákoknak és a nyugdíjasoknak szóló kedvezményes jegyfajta bevezetéséről.
Vágólapra másolva!

Elhalasztotta a félárú, kedvezményes BKV-jegyek bevezetéséről szóló döntést a Fővárosi Közgyűlés, amely szerdai ülésén májusig elnapolta a kérdést. A testület Horváth Csaba MSZP-s képviselő javaslatára döntött így, mivel a képviselő szerint a jegyek pénzügyi hatásairól szóló BKV-tanulmány nem volt megfelelő.

Kimaradtak előle a rokkantnyugdíjasok és az otthonápolási díjban részesülők, noha a tervek szerint nekik is járna a kedvezményes jegy. A képviselő szerint a dokumentum tartalmilag sem felelt meg a közgyűlés elvárásainak, mert az anyag készítői tízéves adatokra hivatkoztak.

Horváth egyben azt is indítványozta, hogy májusra ne csak tájékoztató, hanem előterjesztés is készüljön, így azonnal dönthetnének a kedvezményes jegyfajta bevezetéséről. A jelenlegi tervek szerint azok vásárolhatnának félárú jegyet, akik a kedvezményes bérlet vásárlására is jogosultak: ez lényegében a diákokat és a nyugdíjasokat jelenti. Rajtuk kívül a rokkantnyugdíjasok és az otthonápolási díjban részesülők is megvehetnék a félárú vonaljegyet.