Elfogadták a BKV támogatásáról szóló szerződést

Vágólapra másolva!
A BKV következő évekre szóló állami támogatásának feltételeit elfogadta a Fővárosi Közgyűlés. Demszky Gábor főpolgármestert felkérték, hogy a következő években vegye figyelembe a támogatás mértékét a BKV költségvetésénél.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadta a BKV következő évekre vonatkozó finanszírozásának legfontosabb feltételeiről szóló, a kormány és a főváros közötti szerződést. A közgyűlés 34 igen szavazattal, 28 nem és 3 tartózkodás ellenében elfogadta a határozati javaslatot, amely szerint a közgyűlés "jóváhagyja, megköti a BKV Zrt. személyszállítási közszolgáltatásához nyújtott támogatásról szóló megállapodást a Magyar Állammal", és felkéri a főpolgármestert a szerződés aláírására.

A határozati javaslatban felkérték Demszky Gábor főpolgármestert, hogy "mindaddig, amíg a megállapodás érvényben van, az abban foglaltak végrehajtása érdekében 2011. évre és az azt követő években a mindenkori éves költségvetés tervezésekor a BKV Zrt. számára a megállapodás szerint nyújtandó tőkepótló támogatást vegye figyelembe".

A közgyűlés egyúttal hatályon kívül helyezte azt a januári határozatát, amelyben úgy döntött, a kormánnyal kötendő finanszírozási megállapodásban nem kíván elköteleződni sem a viteldíjemelés, sem pedig a járatritkítás mellett.