Jancsiszöget szórtak a rendőrök elé a 200-zal menekülő Audiból

Vágólapra másolva!
Jancsiszögekkel próbálta lerázni a rendőröket az a három ember, aki kétszáz kilométeres óránkénti sebességgel menekült a nyomukba eredő járőrök elől Győrben. Az autós üldözésnek egy defekt vetett véget, de az üldözötteknek gyalog is sikerült elmenekülniük, mert borsot szórtak szét a környéken, hogy megzavarják a keresőkutyákat.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli autós üldözésben vettek részt a rendőrök csütörtök éjjel Győrben, miután egy gyanús autó nem állt meg a jelzésükre - közölte pénteken a városi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője. A rendőrök hajnali fél három körül akartak megállítani egy Audit, de az fékezés helyett egy körforgalomban visszafordult, és "hajmeresztő tempóban" menekülni kezdett.

A kocsiban ülőket a rendőrök öt autóval vették üldözőbe, a menekülő autó 200 kilométer/órás sebességet is elért menekülés közben. A kocsiban ülő három ember menetben házilag gyártott jancsiszögeket szórt az útra, hogy lerázza a rendőröket, de kocsijuk végül felfutott egy padkára, és durrdefektet kapott.

A kocsiban ülők ekkor gyalog menekültek, és a kutyás keresők megzavarására borsot szórtak szét a környéken. Az egyik üldöző rendőr szerint hatalmas szerencséjük volt, hiszen az üldözés egy családi házas övezetben ért véget, ahol el tudtak tűnni a rendőrök szeme elől; a rendőrök csak a kutyák ugatásából tudtak következtetni arra, hogy merre futhattak.

Tóközi István törzsőrmester, az üldöző csapat vezetője az MTI-nek elmondta: azért figyeltek fel a kocsira, mert olyan helyen bukkant fel a korai órán, "ahol bármiféle mozgás gyanús", majd a rendőröket meglátva azonnal megfordult. Egy másik rendőr arról beszélt, hogy óvatosan kellett megközelíteniük az álló kocsit, mert az elsötétített üveg miatt nem tudhatták, nem fegyverrel vár-e valaki rájuk.

A menekülők által hátrahagyott Audi egyébként lopott kocsi volt, amit Németországból hoztak, és lopott szlovák rendszámmal láttak el - közölte a rendőrség. A kocsiból kiszórt jancsiszögekből bűnjelként eddig két kilónyit gyűjtöttek össze a rendőrök.