Meghosszabbítják a most lejáró BKV-bérletek érvényességét

Vágólapra másolva!
Március 3-ig lesznek érvényesek a február végén illetve március elején lejáró bérletek. A BKV azért hosszabbítja meg ezeket, hogy az utasok a 28 napos februárban is érvényesíteni tudják a januári sztrájk miatti háromnapos kompenzációt.
Vágólapra másolva!

Meghosszabbítja a BKV Zrt. a február 28-án, március 1-én vagy március 2-án lejáró bérletek érvényességét, ezek a bérletek március 3-ig lesznek érvényesek - köztölte a társaság hétfőn. A BKV ezzel az intézkedéssel igyekszik kompenzálni a januári 3 napos sztrájkot.

A hosszabbítás egyaránt érvényes a Budapest-bérletekre, a környéki helyi, valamint a környéki 5 és 10 km-es - teljes és kedvezményes árú - bérletekre is, ám nem vonatkozik a HÉV-bérletekre és a jelenleg érvényben lévő kétheti és negyedéves bérletekre.

A BKV szerint azért van szükség erre az intézkedésre, mert a január 26-a és január 30-a között lejáró bérlettel rendelkező utasok a januári sztrájk miatt adott háromnapos kompenzációt a következő hónapban nem tudnák érvényesíteni, mert a február csak 28 napos. A többi bérlet esetében viszont érvényesül a korábbi 3 napos automatikus hosszabbítás.

Az utasoknak a meghosszabbítással kapcsolatban nincs teendőjük - közölte a társaság.