Hazaszállították Farkas Pétert

Vágólapra másolva!
Jó estét, jó szurkolást - mindössze ennyit mondott a ferihegyi repülőtéren várakozó újságíróknak az Andorrában elfogott Farkas Péter, akinek a gépe hétfőn 22:38-kor szállt le. Az olimpiai bajnok birkózó mosolyogva köszöntötte a repülőtéren egy őt éltető társaságot. Farkas, akit kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt 2009-ben hét év fegyházbüntetésre ítéltek, több mint egy évig bujkált külföldön, és egy andorrai hotelben fogták el karácsonykor. Tekintse meg videónkat a megérkezéséről!
Vágólapra másolva!

Hétfőn átadták a az andorrai hatóságok Farkas Pétert a magyar rendőröknek az andorrai-spanyol határon. Az olimpiai bajnok birkózót a rendőrök őrizete mellett Barcelonába szállították, ahonnan München érintésével Magyarországra hozták. A Farkast szállító repülőgép három perces késéssel 22:38-kor landolt Ferihegy 2B termináljánál.

A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt 2009. december 12-én jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélt Farkas Pétert négy géppisztolyos, csuklyát viselő fegyveres kommandós kísérte, míg az utas váróban másik két géppisztolyos rendőr, illetve tucatnyi egyenruhás állt készültségben.

Farkas Pétert a repülőtéren több mint ötven újságíró, fotóriporter és operatőr várta. A várakozók között volt három korábbi birkózótársa, akik "barátunk vagy", "erős legyél" és "te vagy a legkirályabb!" kiáltásokkal fogadták egykori sporttársukat. A barátai egy, az újságírók elé kifeszített szalagkordonra egy nemzeti színű lobogót is kiakasztottak Farkas Péter tiszteletére. Újságíróknak azt mondták: ugyanolyan örömmel és tisztelettel várták haza a birkózót, mint amikor olimpiai aranyéremmel tért haza Barcelonából".

Az olimpikon mosolyogva fogadta barátai kiáltását és a vakuk villogását, majd annyit mondott: "Jó estét, jó szurkolást!". A tavaly karácsonyi elfogását követően a sajtóban megjelent fotókhoz képest Farkas Péter időközben egészen rövidre vágatta a haját, s hiányzik az egyik első foga. A megbilincselt olimpiai bajnok sporttáskáját az egyik csuklyás kommandós hozta, majd egy lesötétített ablakú mikrobuszba ültették, és elszállították.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője Farkas Péter átadását követően újságíróknak a Ferihegyi repülőtéren elmondta: az olimpikont a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállítják, ahol megkezdi büntetésének letöltését.

Az olimpiai bajnokot kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt - távollétében - 2009. december 12-én jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) több hónapos felderítőmunka eredményeként 2004. október 14-én házkutatást tartott egy XVIII. kerületi családi házban, ahol több ezer tő, a marihuána alapanyagául szolgáló növényt találtak. A három gyanúsítottat - Farkas Károlyt, Farkas Pétert és egy harmadik férfit - a helyszínen őrizetbe vették.

A büntetőperben először felmentő ítélet született, azt később a Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezte és új eljárást rendelt el. A sportolóra 2008 novemberében első fokon öt év fegyházbüntetést szabott ki a bíróság, testvérét hét évvel sújtotta kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A többórás ítélethirdetés közben Farkas Károly rosszullétre hivatkozva szünetet kért, és a határozathirdetés folytatásakor már nem tért vissza a tárgyalóba. Órákkal később újabb szünetet tartott a bíróság, azután már Farkas Péter sem ment vissza a terembe.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Farkas Péter mosolyogva fogadta az öt éltető társaságot

Farkas Károlyt egy nappal később Vecsésen elfogták, az olimpikon azonban több mint egy évig külföldön bujkált. A másodfokú bíróság december 12-én Farkas Péter első fokon kiszabott büntetését két évvel, ötről hétre súlyosította, míg testvére, Károly hétéves és a harmadik vádlott hatéves büntetését helybenhagyta. Farkas Pétert 2009. december 26-án Andorrában, egy hotelben fogták el. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány másnap sajtótájékoztatón jelentette be az elfogás tényét.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Farkast ezzel a járművel szállították tovább

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium február 3-án tudatta, hogy az adorrai hatóság kiadta Magyarországnak Farkas Pétert. Ettől az időponttól számítva az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársainak harminc napjuk volt arra, hogy az olimpiai bajnok birkózót Magyarországra szállítsák.

Farkas Péter ügyéről bővebben itt olvashat.

Farkas Péter megérkezése

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=4i57R3m5ykxfXTGR