Gyurcsány nem igazodik ki az MDF-en

Vágólapra másolva!
Örül az MDF megerősödésének, de nem teljesen érti a párt legújabb lépéseit Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök. Gyurcsány a blogjában írt arról, hogy szerinte az SZDSZ-szel és egy egykori kisgazdával kötendő szövetség miatt túlságosan is vegyes összetételű lesz a párt.
Vágólapra másolva!

"Örömmel láttam (...), hogy az MDF mintha egyre inkább erőre kapna" - írja Gyurcsány az MDF utóbbi hetekben látható aktivitására, és egyben cáfolja azokat a híreket, amelyek szerint anyagilag támogatja a pártot vagy bármely jelöltjét.

"Mostanra ugyanakkor összezavart az MDF" - írja az egykori miniszterelnök, aki szerint az MDF "gazdasági értékrendjét tekintve liberális, társadalmi eszményeiben konzervatív párttá" formálja magát, és ez a modell közel áll az amerikai republikánusokhoz.

Gyurcsány szkeptikus a formálódó MDF-SZDSZ szövetséggel: nem érti, hogy "mit képviselhet egy ilyen rendkívül vegyes összetételű társaság mondjuk egészségügy vagy a nyugdíjrendszer ügyében, vagy a felsőoktatás jövőjéről gondolkodva". "Kérdezhetnénk azt is, hogy mit kereshet egy mértéktartó pártban, pártszövetségben az egykori, nem túl jó emlékű kisgazda frakció vezetője" - írja, utalva arra, hogy az MDF együttműködik a korábbi kisgazda Bánk Attilával.

Gyurcsány amiatt is értetlenkedésének ad hangot, hogy Bokros Lajos a napokban arról beszélt, hogy kiterjesztené a vagyonadót, "ehhez képest az MDF tavaly nem szavazta azt meg, ahogy nem szavazta meg a válságkezelés legfontosabb intézkedéseit sem". A korábbi miniszterelnök a bejegyzése végén tisztázza, hogy "elég világos, hogy a Fidesz az első számú ellenfelünk".