Vágólapra másolva!
Emberölés és garázdaság gyanújával előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a hétvégi Borsod megyei tömegverekedés gyanúsítottjait. A két halálos áldozattal járó hangácsi verekedésben 5 embert a gyilkosság miatt tartóztattak le, a hatodikat pedig azért, mert felfegyverkezve sietett rokona segítségére.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a hangácsi tömegverekedés után őrizetbe vett hat embert - közölte hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség öt embert emberöléssel, egy embert felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsít.

A gyilkossággal gyanúsított csoport a rendőrség szerint két embert ölt meg péntekről szombatra virradó éjjel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hangácson. A hozzátartozók szerint a csoport éjjel hívta ki házából a két áldozatot, akiket előbb végigkergettek az utcán, majd összevertek. A esetből tömegverekedés lett, a helyiek botokkal és karókkal estek egymásnak.

A hatodik letartóztatott személy az egyik áldozat női hozzátartozója, aki a rokona védelmére kelve keveredett a tömegverekedésbe. A hétvégi verekedésben az áldozatok mellett többen megsérültek, a miskolci kórházban összesen öt férfi tés két nőt láttak el másnap.

Egy az [origo]-nak nyilatkozó helyi férfi és a rendőrség is úgy tudja, hogy a verekedésnek nem volt etnikai vonatkozása. A helyszínre érkező kisebbségi vezetők a hétvégén arról beszéltek, hogy egy korábbi konfliktus utáni bosszú lehetett a gyilkosság kiváltó oka. Az [origo]-nak nyilatkozó helyi férfi szerint az áldozatok évek óta próbálták "terrorban tartani" a falut. (Az esetről korábbi cikkünkben részletesen is olvashat).