Sok dolga volt a mentőknek szilveszterkor

Vágólapra másolva!
A mentőknek nagyon sok dolga volt szilveszter napján, a tűzoltók viszont átlagos napot könyvelhettek el. Petárda miatt keletkezett tűz nem volt, de országszerte huszonnégyen sérültek meg balesetekben.
Vágólapra másolva!

Országosan több mint 3000, a fővárosban pedig 700 esethez hívták ki a mentőket csütörtök este hét és péntek reggel hét óra között - közölte pénteken az Országos Mentőszolgálat sajtóügyelete. Nagyon sok dolguk volt a mentőknek, rosszullétekhez, ittas emberhez, közlekedési- és petárdabalesethez riasztották őket.

Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság főosztályvezetője elmondta, hogy Budapesten 29 esetben riasztották a tűzoltókat, ezek között egyetlen olyan tűzeset sem volt, amelyet petárdabaleset okozott volna. Országosan az év utolsó napján 106 bejelentést kaptak a tűzoltók, ebből 31 vaklármának bizonyult, de 36 tűzesethez, 39 műszaki mentéshez is ki kellett vonulniuk. Szerinte a szilveszteri vonulások száma mindent összevetve átlagosnak számít.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi ügyelete szerint csütörtök este hat és péntek reggel hat óra között országosan 24-en sérültek meg a balesetekben.

A szilveszter utáni nagytakarításban összesen 250 köbméter hulladékot takarított össze és szállított el Budapesten a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.) Horti Zsófia, a FKF Zrt. szóvivője pénteken elmondta: január 1-jén reggel hat órakor kezdték meg a takarítást, azt késő délelőttre be is fejeztek. A társaság 40 darab takarító- és szállítógéppel, valamint 500 fő kézi úttisztítóval tisztította meg az utcákat szilveszter után.