Robbanás egy szigetszentmiklósi szórakozóhelyen

Vágólapra másolva!
Tizenketten megsérültek, többen súlyosan egy szigetszentmiklósi szórakozóhelyen, ahol robbanás volt, majd tűz ütött ki szilveszter éjjel. Egyelőre nem tudják, mi okozta a tüzet, egyes szemtanúk szerint petárda miatt keletkezett, de ezt hivatalosan nem erősítették meg. Az önkormányzat szerint a tulajdonos még arra sem kapott engedélyt, hogy a - tűzvédelmi szabályok be nem tartásával épült - pincét magáncélra használhassa.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt csütörtök éjszaka egy szigetszentmiklósi pincehelyiségben, többen megsérültek - értesült az MTI. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a detonáció hírét, és későbbre ígért részleteket.

A robbanás oka ismeretlen. A Független Hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt közölte, hogy a tüzet egy pirotechnikai eszköz okozta, de ezt hivatalosan nem erősítették meg. Nem jelenthető ki egyértelműen, hogy valamilyen pirotechnikai eszköz okozta volna a szilveszter éjjel történt robbanást, illetve tüzet - közölte pénteken kora délután az önkormányzati tűzoltóság osztályvezetője, Hajdú Imre. Mint mondta, körülbelül ötvenen szilvesztereztek egy élelmiszer-áruház pincéjéből átalakított helyiségben, ahol belépőt is szedtek.

A robbanás, illetve a tűz a tánctérben keletkezett, de hogy pontosan mitől és miként, arra az eddig lefolytatott vizsgálat alapján egyelőre nem lehet választ adni - tette hozzá. A pincehelyiséget sikerült mindenkinek elhagynia, de többen különböző mértékű, főleg felső légúti égési sérüléseket szenvedett. Az Országos Mentőszolgálat Szolgálat ügyeletesének tájékoztatása szerint 12 ember sérült meg. Kilencet közülük kórházba szállítottak, három sérült állapota súlyos.

A pincét még magáncélokra sem lehetett volna használni: 2009 őszén kértek használatbavételi engedélyt az épületre, ám azt az önkormányzat illetékes hatósága nem adta meg. Az elutasítás egyik oka az volt, hogy a tűzoltóság nem járult hozzá a kért papírok kiadásához, mivel a helyiség az előírtnál kisebb belmagasságúra épült - mondta az MTI-nek Kecskés István, a szigetszentmiklósi önkormányzat szóvivője.

A tulajdonos fennmaradási engedélyt ugyan kérhetett volna, de helyette inkább fellebbezett az elutasító végzés ellen. Eredetileg szórakozóhelyként, hidegkonyhai termékeket forgalmazó vendéglátó-ipari egységként akarta üzemeltetni a pincét, és ehhez működési engedélyt kért a polgármesteri hivataltól, de ezt a kérelmét is elutasították, főként a tűzoltóság véleményére alapozva - közölte Kecskés István.