Idős asszonyt és élelmiszerboltot raboltak ki az év utolsó napján

Vágólapra másolva!
Két rablás történt az év utolsó napján: egy idős baracskai asszonyt saját házában raboltak ki, míg a fővárosban egy éjjel-nappali bevételét vitte el az ismeretlen támadó. A baracskai rablókat a rendőrség a nap folyamán azonosította, közülük kettőt elfogtak, társaikat még keresik.
Vágólapra másolva!

Kiraboltak egy 74 éves asszonyt a Fejér megyei Baracskán csütörtökön hajnalban; a rendőrök a nap során két támadót elfogtak, hármat még keresnek - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön este. A két símaszkot viselő ismeretlen férfi rátörte az ajtót az ágyában fekvő 74 éves baracskai asszonyra, és fegyvert fogva rá követelték az értékeit.

Az asszony nem engedelmeskedett, ezért bezárták az egyik szobába, majd az egész házat - értékek után kutatva - feldúlták. Két karórát, több arany-ékszert pénztárcákat, és készpénzt vittek el. Az idős nőnek az ablakon keresztül sikerült kijutnia a házból, és a szomszédok segítségével értesítette a rendőrséget.

A rendőrök felfigyeltek a közelben egy gyanús gépkocsira, kiderült, hogy a jármű tulajdonosa egy 39 éves, büntetett előéletű, három és fél hónapja kiszabadult férfi, akinek baracskai lakcímén megtalálták az asszonytól elvitt tárgyakat. Nem sokkal később társát is őrizetbe vették, három másik elkövetőt - akik szintén részt vettek a rablásban - még keresnek a Fejér megyei nyomozók. A rendőrség szerint feltételezhető, hogy a banda tagjai több hasonló bűncselekményt is elkövettek a közelmúltban idősek ellen.

A fővárosban is rablás történt csütörtök este: egy éjjel-nappali üzletet raboltak ki az Üllői úton, a XIX. Kerületben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint az ismeretlen férfi késsel fenyegetőzve kényszerítette az alkalmazottat a bevétel átadására, majd elmenekült.