Új parkolóőrök ellenőrzik januártól a fővárosi parkolást

Vágólapra másolva!
Öt pesti kerületben veszi át január 3-ától az üzemeltetést a Parking Kft. a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft.-től, a várakozóhelyeket újonnan kiképzett parkolóőrök ellenőrzik. A parkolóórák cseréje túl drága lett volna, így maradnak a régi díjbeszedők, de érvényesek lesznek a korábban kiadott parkolókártyák is.
Vágólapra másolva!

A Parking Kft. új parkolóőrei ellenőrzik januártól a fővárosi üzemeltetésű parkolóhelyeket - mondta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója. Vitézy Dávid úgy fogalmazott, hogy a korábbi problémák miatt a cég új parkolóőröket képezett ki, akik hétfőn kezdik meg a munkát. Január 3-ától a VI. a VII., a VIII., a IX., és a XIII. kerületek fővárosi parkolóhelyeinek üzemeltetését a Parking Kft. veszi át a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft.-től. A változást az autósok nem érzik meg, más lesz ugyan a parkolójegyeken a cégnév, de a parkolóórákat nem cserélték le, mert túl drága lett volna. Változás azonban, hogy az ügyintézés, például a közvetlen pótdíjfizetés már nem a BÖP Kft. irodáiban, hanem a Parking Kft. ügyfélszolgálatán, a III. kerületi Lajos utca 48-66. szám alatt lesz.

Vitézy Dávid szerint húsz év után most először folynak be a parkolási bevételek a fővárosi önkormányzat saját cégéhez. A BKK célja, hogy egy egységes közlekedési kasszát hozzanak létre, ahová a tömegközlekedés bevételei mellett a parkolási, és más, a közlekedésből származó pénzek is befolynak majd. Az egységes parkolási rendszer kialakításához azonban jogszabályi változások kellenek, de a szükséges törvénymódosítási javaslatokat a főváros a következő hónapokban előkészíti. A fővárosi parkolási rendszert jelenleg hat üzemeltető működteti.