Szlovéniában találták meg a Szentgotthárdról ellopott autóbuszt

Vágólapra másolva!
Szlovéniában, a határ közelében találták meg a körmendi rendőrök azt a helyi járatú autóbuszt, amelyet még szombaton lopott el egy ismeretlen a szentgotthárdi pályaudvarról. Azt még mindig nem tudni, ki és miért vitte el a buszt.
Vágólapra másolva!

Megtalálták az ellopott autóbuszt hétfő délelőtt Szlovéniában - közölte az [origo]-val hétfőn a Vas Megyei Rendőrkapitányság szóvivője, Kazmar Enikő. A szentgotthárdi pályaudvarról szombaton eltűnt buszt a körmendi rendőrök találták meg szlovén területen, de Szentgotthárdtól mindössze 15 kilométerre. A szóvivő szerint további adatgyűjtésre van szükség, illetve még keresik a tettest, így egyelőre nem tudni, miért vitték el a buszt.

A rendőrség szerint a helyi járatú buszt a saját kulcsával lopta el egy ismeretlen, egyelőre nem közölték, hogyan szerezte meg a kulcsot a busztolvaj. A lopást szombaton hajnalban jelentette be a szentgotthárdi rendőrösön egy helybeli lakos. A buszra vasárnap nemzetközi körözést adtak ki, a keresésbe bevonták a szlovén és az osztrák társszerveket is. Mielőtt a busz meglett, a rendőrség azt közölte, hogy nyolc millió forintos kárt okozott az ismeretlen tettes a busz ellopásával.