Rendőrségi akció indult az áruházakál garázdálkodó zsebtolvajok ellen

Vágólapra másolva!
A karácsonyi szezon miatt nagy tömeget vonzó Pest megyei bevásárlóközpontokban és környékükön fokozott rendőri jelenlét lesz a következő hetekben.
Vágólapra másolva!

"Összehangolt akciót indított a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a térségben lévő nagyobb bevásárlóközpontok környékén, hogy elkapja gépkocsikat feltörő bűnözőket és zsebtolvajokat" - jelentette be a megyei rendőrségi szóvivő az egyik dunakeszi hipermarket parkolójában tartott sajtótájékoztatón szombaton.

Beluzsárné Belicza Andrea a zsúfolásig megtelt parkolóban elmondta, hogy az immár megszokott karácsony előtti akció keretén belül a nagy ünnepi rohamban általában figyelmetlenebbé váló vásárlókat szórólapokon tájékoztatják a rájuk leselkedő veszélyekre. Példaként említette, hogy a sietségben nyitva felejtett vagy lehúzott ablakkal otthagyott autókból a tolvajok előszeretettel emelik el az értékeket, de a gépkocsifeltörések száma is legalább 10-15 százalékkal emelkedik a téli ünnepek előtt.

A szóvivő közölte: tipikus vásárlói könnyelműség a kabátzsebbe, vagy a vállon ellenőrizetlenül lógó táskába dobni a pénztárcát, őrizetlenül hagyni a megpakolt bevásárlókocsit vagy az ajándékkal teli szatyrokat. A karácsony előtt 30 százalékkal nagyobb számban értékekre vadászó zsebtolvajok épp ezt a figyelmetlenséget használják ki, de a rendőr járőrök igyekeznek kiszűrni és kiemelni őket.

A sajtótájékoztatón elhangzott, Pest megyében egyre több, jelenleg csaknem 100 bevásárlóközpont működik. "Közülük a Budaörs és a Dunakeszi környékiekre szánnak kiemelt figyelmet a szombaton kezdődött akcióban, melynek során egyenruhás és civil rendőrök járják folyamatosan a parkolókat, illetve figyelik a biztonsági kamerákon a gyanús személyeket, hogy időben be tudjanak avatkozni" - közölte Beluzsárné Belicza Andrea.