Öt-hatezer ház sérült meg a csütörtöki viharban

Vágólapra másolva!
A biztosítók becslése szerint 5-6 ezer épület sérült meg a csütörtöki viharban hazánkban, a legtipikusabbak az 50 ezer forint körüli tetőkárok.
Vágólapra másolva!

Öt-hatezer ház sérülhetett meg a csütörtöki viharban a biztosítók becslése szerint Magyarországon. Pontos adat egyelőre nincs, a balatoni nyaralókban keletkezett károkat várhatóan csak a következő napokban jelentik be. A legtipikusabbak az 50 ezer forint körüli tetőkárok.

Az Allianzhoz eddig 70 kárbejelentés érkezett, mintegy 5,2 millió forint értékben, ennél a biztosítónál a legtöbb kárt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jelentették. A Generali Providenciához csütörtök óta 531 lakás- és épület kárbejelentés érkezett, melyből 39 eset (7,3 százalék) a vihar okozta kár.

A vihar miatt a Balaton vize több ingatlant is elöntött, a Generali és az Allianz biztosítók a náluk biztosítással rendelkezők számára megtérítik az így keletkezett károkat.

Az Aegon Biztosító kárszakértőket csoportosított át a Nyugat-Dunántúlra, de eddig még nem összesítettek a csütörtök óta bekövetkezett károkat. A biztosító közlése szerint 100 ezer forintig - egyszerűsített eljárásban - kifizetik a telefonon bejelentett károkat.