Vágólapra másolva!
Kihűlés miatt meghalt egy 66 éves férfi Szolnokon, ezzel ötre nőtt Jász-Nagykun-Szolnok megyében azoknak a száma, akiknek a halálát a hideg idő okozta az ünnepi időszakban.
Vágólapra másolva!

Egy szolnoki férfi az idei tél ötödik áldozata Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A 66 éves férfira kedd reggel talált rá a főbérlője Szolnokon. A férfit, aki 10 éve szívességből lakhatott a családi ház fűtetlen alsó épületében, az elsődleges adatok szerint hétfőn éjjel érte a halál.

Advent utolsó hétvégéjén Karcagon halt meg egy 58 éves férfi. Hajnalban kiment a házuk udvari WC-jére, ahol rosszul lett. Családtagjai körülbelül egy óra múlva találtak rá, hívták a mentőket, akik azonban már nem tudtak a férfin segíteni.

Ugyancsak karácsony előtt, december 20-án egy szolnoki hajléktalan holttestére bukkantak járókelők a felső-szandai rét lejárójánál, a 44 éves férfi halálát az elsődleges orvos szakértői vélemény értelmében kihűlés okozta.

Másnap tiszaszentimrei lakásáról szállítottak be a mentősök egy 84 éves férfit a karcagi kórházba, hasonló tünetekkel. Az idős ember négy nap múlva meghalt.

Tiszaroffról egy idős nő került kórházba hasonló okból december 22-én. A 71 éves asszony rokonával együtt, de egy külön helyiségben élt, a szobájában nem volt fűtés, de egy másik helyiségben, tőle négy méterre egy fatüzelésű kályha állt. Az asszonyt az ágyában fekve találták, rokona értesítette a mentőket. Az orvosi beavatkozás ellenére a nő december 24-én a kórházban meghalt.

A rendőrség valamennyi esetben eljárást folytat a kihűlés körülményeinek tisztázására.

Hajdú-Bihar megyében, Kabán egy 53 éves férfi vesztette életét szintén kihűlés miatt. A férfi egy ismerőse hétvégi házában lakott évek óta, a tulajdonos talált rá szerda délelőtt, miután nem látták több napja. Idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak a helyszínen, a halál körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.