Nem csúszik tovább a miskolci Avasról leszakadt földdarab

Vágólapra másolva!
Nem mozog tovább a miskolci Avas oldalában kedden megcsúszott föld. A támfal a statikusok szerint azért mozdult meg, mert nem volt megoldva a vízelvezetés. A csuszamlás nem veszélyeztet lakóházakat, a Borsod megyei katasztrófavédők szerint elég messze van a nagy Avas-lakóteleptől.
Vágólapra másolva!

Az önkormányzat műszaki szakemberei szerdán délelőtt megvizsgálták a miskolci Avas oldalában megcsúszott földet, arra jutottak, hogy a földmozgást nem tervezési-műszaki hiba okozta - közölték az [origo] kérdésére a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédők. A Latabár-sor oldalában az évekkel ezelőtt épült támfal kedden csúszott meg, vélhetően az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt.

Forrás: MTI/Vajda János
Forrás: MTI/Vajda János

A helyszíni szemle alapján a szakadás - melyet a vízelvezetés hiánya okozhatott - nem fog tovább csúszni, a lakóházakat nem érheti kár. A csúszás helye viszonylag messze van Miskolc legnagyobb lakótelepétől, az Avas-lakóteleptől, az Avas kilátó alatt található - közölte a katasztrófavédelem. A földmozgás miatt érintett villanyoszlopot áthelyezték.