Orbán elveszíti 13. havi fizetését

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés elfogadta Lázár János javaslatát és megszüntette a közjogi méltóságok 13. havi juttatását. Az indítványt ellenszavazat nélkül hagyták jóvá a képviselők, a döntéssel Orbán Viktor is lemondhat 13. havi fizetéséről.
Vágólapra másolva!

Megszűnik a közjogi méltóságok 13. havi juttatása, miután az Országgyűlés ellenszavazat nélkül jóváhagyta Lázár János javaslatát. A Fidesz frakcióvezetőjének indítványára 322 igen szavazat érkezett, a szocialista Ipkovich György és Szilágyi László (LMP) tartózkodott.

Lázár János a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló törvény módosítását azzal indokolta, hogy a közszférában foglalkoztatottakat - a közjogi méltóságokéhoz hasonló - 13. havi juttatás nem illeti meg. A Ház a törvény sürgős kihirdetését kérte a köztársasági elnöktől. A jogszabály a kihirdetését követő napon lép hatályba.

A Lázár János által benyújtott javaslatról, amely Orbán Viktor miniszterelnök tizenharmadik havi juttatását is érinti, itt olvashat bővebben.