Vágólapra másolva!
Iratismertetéssel kezdődött ma a Kulcsár-ügy újratárgyalása miután a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon megsemmisítette az elsőfokú ítéletet, és új tárgyalást írt elő. Az elkövetkező három hónapra 18 tárgyalást tűztek ki az ügyben.
Vágólapra másolva!

A vádirat és a korábbi bírósági határozatok felolvasásával megkezdődött ma a Kulcsár Attila és társai elleni megismételt per. A Fővárosi Főügyészség nem változatott a korábbi vádon, így az továbbra is különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás. Az új elsőfokú eljárásban decemberre, januárra és februárra 18 tárgyalást tűztek ki.

A 2003-as brókerbotrány miatt 2005-ben emeltek vádat, amely szerint Kulcsár a Kereskedelmi és Hitelbank brókercége, a K and H Equities munkatársaként jogosulatlanul forgatta állami és magánbefektetők pénzét. A Fővárosi Bíróság 2008-ban hirdetett ítéletet, amely szerint Kulcsárt 8 év börtönre és 230 millió forintos vagyonelkobzásra, néhány társát pedig többéves letöltendő szabadságvesztésre és sok tízmilliós vagyonelkobzásra ítélték.

A Fővárosi Ítélőtábla ez év májusában másodfokon hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság döntését megalapozatlanság és súlyos eljárási hibák miatt, és új elsőfokú eljárást rendelt el. Kulcsár Attilát kiengedték az előzetes letartóztatásból, ő azóta a főváros területére vonatkozó lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.