Vágólapra másolva!
Megpróbálták meglincselni a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrányban azt a buszsofőrt, aki szerdán elgázolt egy gyalogost. A feldühödött tömeget rendőrök csillapították le. Egy férfit őrizetbe vettek, azzal gyanúsítják, hogy ő uszította a többieket.
Vágólapra másolva!

Elgázolt egy gyalogost szerda este egy távolsági autóbusz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrányban. Az elgázolt férfi, egy 59 éves helybeli férfi a balesetben meghalt - olvasható a rendőrség honlapján.

A gázolás után a környékbeliek százfős csoportja körülvette az utasokat nem szállító buszt, többen a sofőrt fenyegették, megpróbáltak felszállni a járműre. A helyszínre érkező rendőrök sikertelenül próbálták lecsillapítani a feldühödött tömeget, az egyik rendőrt nekilökték a busznak.

A rendőrök erősítést hívtak, végül körülbelül harminc rendőrnek és a polgárőröknek sikerült normalizálniuk a helyzetet. A buszsofőr nem sérült meg.

A buszsofőr jogosítványát a helyszínen bevonták. Garázdaság miatt eddig egy személyt vettek őrizetbe, a rendelkezésre álló adatok alapján egy 43 éves férfi uszította is a többieket. Ő volt az is, aki a rendőrt nekilökte a busznak, ezért ellene hivatalos személy elleni erőszak gyanújával kezdeményeznek eljárást.