Az egyházi iskolák pénze is késik, csúszik a bérfizetés

Vágólapra másolva!
Az alapítványi óvodák mellett az egyházi fenntartású közoktatási intézmények sem kapták meg az e havi oktatási normatívát - tudta meg a Magyar Nemzet. A katolikus óvodákban és iskolákban nem tudtak bért fizetni, az államkincstár a jövő hét elején utal.
Vágólapra másolva!

Nem kapták meg az e havi oktatási normatívát az egyházak által fenntartott közoktatási intézmények. A református egyház a Magyar Nemzet értesülése szerint sem az alap-, sem a kiegészítő oktatási normatív támogatást nem kapta meg, pedig a határidő december 10-e volt. A lap úgy tudja, hogy a református óvodák és iskolák többségében a pedagógusok megkapták a fizetésüket, ám az APEH-nak többen nem tudták befizetni a járulékokat határidőig.

A katolikus egyház sem kapta meg az alap- és kiegészítő támogatást - tájékoztatott Bajzák Erzsébet, a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet vezetője, hozzátéve, hogy a katolikus óvodákban és iskolákban nem tudtak bért fizetni a pedagógusoknak és a dolgozóknak. A nővér szerint egyeztetési nehézségek állnak a csúszás hátterében, ami az új minisztériumi szerkezetből fakad. A statisztikák szerint mintegy százezer diák jár egyházi közoktatási intézménybe, ahol tízezer pedagógus dolgozik.

Nem kapták meg az esedékes normatív támogatásukat a nem állami és nem önkormányzati fenntartású iskolák és óvodák sem, ezért mintegy ezer iskola tizenhatezer pedagógusa vár a pénzére. Az államkincstár szerdán közölte, hogy a jövő héten utalja a normatív támogatásokat.