Kevesebb törvénnyel áll elő tavasszal az új alkotmány miatt a kormány

Vágólapra másolva!
A szokásosnál kevesebb törvényt nyújt be tavasszal a kormány a parlamentnek. A kormány szerint ennek az új alkotmány megalkotása és a soros uniós elnökség az oka.
Vágólapra másolva!

Benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek a jövő év tavaszi jogalkotási programját. A kormány 2011. évi, az Országgyűlés tavaszi ülésszakára vonatkozó törvényalkotási programja szerint a kabinet azt tervezi, hogy 12 törvényjavaslatot nyújt be a parlamentnek.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium készíti elő az új alkotmány elfogadásához kapcsoló törvények módosítását, illetve az egyházak státusának rendezésére irányuló törvényjavaslatot.

A Nemzetgazdasági Minisztérium új közpénzügyi törvényjavaslat benyújtását tervezi, amelynek célja a költségvetés felépítését, tervezését, végrehajtását meghatározó szabályok újraszabása.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az atomenergiáról, illetve az elektronikus hírközlésről szóló törvények módosítását jelezte. Új felsőoktatási törvényt nyújt be a parlamentnek tavasszal a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

A jogalkotási programot jegyző Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a házelnöknek írt, a programhoz csatolt levelében jelzi: a dokumentum a szokásosnál kevesebb törvényjavaslatot tartalmaz, mert figyelembe veszi az Országgyűlésnek az új alkotmány megalkotása és az uniós soros elnökség miatti teendőit.

A miniszter hozzáteszi: nem zárható ki, hogy a kormány a megjelölteken túlmenően is kénytelen lesz törvényjavaslatokat az Országgyűlés elé terjeszteni.