Kétezer csalási kísérlettel vádolnak egy babóti férfit

Vágólapra másolva!
Egy külföldi munkalehetőséggel házaló csaló ellen emelt vádat a nagykanizsai ügyészség, akinek a vád szerint több mint 2000 csalási kísérlet van a rovásán. A férfi több tízezer forintot szedett be az általa ígért munkalehetőségről érdeklődő emberek százaitól, de semmilyen szolgáltatást nem végzett cserében.
Vágólapra másolva!

Mintegy 2065 rendbeli csalás, illetve csalási kísérlet miatt emeltek vádat egy Győr-Moson-Sopron megyei férfi ellen, aki külföldi munkalehetőség ígéretével csalt ki pénzt emberektől - közölte a Nagykanizsai Városi Ügyészség szerdán. A babóti férfi a vád szerint 15 000-25 000 forint közötti összeget csalt ki áldozataitól.

A vádlott az általa 2008-ban alapított cég nevében adott fel hirdetéseket, amelyekben külföldi munkát ígért. A megadott mobilszámon jelentkezőknek utánvétes küldeményben küldte el a munkalehetőségről szóló tájékoztatót, amit a címzett több tízezer forintért vehetett át. Az ügyfelek azonban hiába fizették ki a pénzt, a csaló ezután még az elküldött önéletrajzaikat sem továbbította.

A gyanúsított azzal védekezett, hogy kapcsolata volt a külföldi munkaadókkal, de ezt nem tudta igazolni. A férfi ellen először a letenyei rendőrőrsön tettek feljelentést, így az országban tett összes feljelentési ügyet a Zala megyei rendőrök derítették fel. A nyomozás adatai szerint csaknem 850-en vették át és fizették ki az utánvétes küldeményt.