Hatvankilenc embert vert át egy internetes csaló

Vágólapra másolva!
Több mint másfél milliós kárt okozott, és hatvankilenc embert csapott be egy törökszentmiklósi férfi, aki elektronikai cikkeket kínált eladásra az interneten. Vevőitől elkérte a pénzt, de az árut nem küldte el. Csalás miatt emeltek ellene vádat.
Vágólapra másolva!

Hatvankilenc károsultja van annak a csalási ügynek, amelyben egy törökszentmiklósi lakos az interneten kedvező áron kínált eladásra mobiltelefonokat és más elektronikai cikkeket, a vevők azonban hiába küldték el a vételárat, az árut nem kapták meg - közölte a rendőrség. A férfi több mint másfél millió forint kárt okozott.

A férfi több, használtcikkek adásvételére szakosodott internetes honlapon kínált eladásra mobiltelefonokat és más elektronikai cikkeket kedvező áron. A vevőkkel telefonon vagy e-mailben tudatta, hogy a vételárat és a postaköltséget egy általa megadott bankszámlára utalják át, és megígérte, hogy a pénz beérkezése után postán küldi el a terméket.

Ebből azonban semmi sem lett, nem is rendelkezett a meghirdetett árucikkekkel. A nyomozás az egyik károsult bejelentésére indult. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozását követően a Szolnoki Városi Ügyészség vádat is emelt a csaló ellen.