Újabb kaszinóügyben vizsgálná Gyurcsány szerepét Orbán megbízottja

Vágólapra másolva!
Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett az ügyészségen a Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget-projekttel kapcsolatban. Budai szerint a projektet úgy nyilvánította kiemelt beruházássá a Gyurcsány-kormány, hogy meg volt az ehhez szükséges közcél.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tett az ügyészségen a fővárosi Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget-projekt miatt Budai Gyula, az elszámoltatási kormánybiztos. Budai szerint az ügyben Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő és Veres János korábbi pénzügyminiszter büntetőjogi felelősségét is vizsgálni kell.

A Gyurcsány-kormány 2009 márciusában nyilvánította nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá az Álomsziget-projektet. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal nemrég elkészült jelentése szerint azonban nem állt fenn a törvény által megkövetelt fontos közcél - közölte szerdai sajtótájékoztatóján Budai. Hozzátette: az Orbán-kormány idén novemberben hatályon kívül helyezte a kiemeltté nyilvánító rendeletet.

A kormánybiztos különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés, valamint hivatali visszaélés elkövetésének gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Központi Nyomozó Főügyészségen.

A 400 milliárd forint értékű Álomsziget-projekttel a Hajógyári-sziget területének több mint egyötödét építették volna be, a tervek szerint kaszinóváros mellett szállodákat és konferenciaközpontot is építettek volna.