Ügyvédje szerint nem volt tudatánál a gyermekét megharapó férfi

Vágólapra másolva!
Elborult tudatára hivatkozik az a 21 éves családapa, aki a gyanú szerint megharapta és összeverte másfél hónapos kislányát november végén. Az ügyvéd szerint védence sajnálja a történteket - írja a Blikk. Az életveszélyesen bántalmazott gyerek anyját a lap szerint szintén bántalmazta a férfi.
Vágólapra másolva!

Ügyvédje szerint nem volt tiszta a tudata annak az üllői férfinak, aki a gyanú szerint november végén megharapta és összeverte másfél hónapos kislányát - írja a Blikk. A lap szombaton megszólaltatta az életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsított férfit és védőügyvédjét is: mindketten azt állítják, hogy a gyermekét bántalmazó férfi agya elborult, amikor a kislányra támadt.

"Elfeketedett a világ, elsötétült az agyam" - a Blikk szerint a 21 éves Sz. Gábor ezzel indokolta a kisgyermek bántalmazását. Willi Ildikó, a férfi védője a lapnak azt mondta, hogy védence sajnálja a történteket, de "nem volt ura a helyzetnek," amikor a bűncselekmény történt.

A csecsemőt november végén életveszélyes állapotban vitték kórházba emberi harapásnyomokkal és verés nyomaival, az eset után a 18 éves anyát és a 21 éves apát napokon belül elfogták. A fiatal szülők ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás, a kihallgatás során a pár beismerő vallomást tett (erről itt olvashat).

A Blikknek az anya, Sz. Vivien ügyvédje azt mondta, hogy az ő védence tenyérrel ugyan a kicsi fenekére csapott, de azt nem tudja, ki harapdálta a gyereket. Mile Adrienn védőügyvéd szerint a nőt élettársa bántalmazta, és akkor is megverte, amikor a gyermekét próbálta védeni a férfival szemben.

A Blikk a csecsemő nagyanyjától úgy tudja, hogy a csecsemő anyja véletlenül esett teherbe, de végül úgy döntöttek, megtartják a gyereket. A pár által bérelt lakás főbérlője pedig arról beszélt, hogy az apa agresszív ember, aki többször bántalmazta az élettársát. A lap értesülése szerint a gyereket azért verte meg, mert hangosan sírt, a család közelben lakó ismerősei viszont azt mondták, hogy sosem hallották a gyermeket sírni.