Vágólapra másolva!
Pár hét után lemondott posztjáról az aparhanti polgármester, a most vasárnapi időközi választáson apja indul a helyéért. A távozó polgármester azt mondaja, "nem tartozik" az emberekre, miért gondolta meg magát ilyen hamar. Egy helyi szerint viszont mindegy, hogy új választást kell tartani, mert úgyis a lemondott polgármester apja a község legbefolyásosabb embere.
Vágólapra másolva!

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Tolna megyei Aparhanton, mert az október 3-án megválasztott polgármester, Kenderesiné Szücs Ibolya alig két héttel megválasztása után, október 15-én lemondott.

Az MTI szerint Szücs György alpolgármester - aki a távozó polgármester édesapja - azzal magyarázta lánya döntését, hogy csak a választás után szembesült az előtte álló feladatokkal. Az [origo]-nak viszont Szücs kedden tagadta, hogy lánya a munkától megijedve mondott volna le ilyen hamar a posztjáról, és mint mondta, egyáltalán nem szeretné kommentálni a történteket. Hozzátette, hogy húsz éven keresztül ő volt a polgármester Aparhanton, tőle vette át lánya a stafétabotot, de most, az időközi választáson ő is újra indul a polgármesteri posztért.

Az [origo]-nak sikerült elérnie Kenderesiné Szücs Ibolyát, aki csak annyit árult el, "személyes okból" döntött a távozás mellett alig hetekkel a választás után, ezt csak a környezete tudja, "a többiekre nem tartozik". A távozó polgármester tanítónőként dolgozik, emellett honlapja alapján kutyatenyésztéssel foglalkozó vállalkozását igazgatja, amit kérdésünkre a férje is megerősített.

Egy névtelenséget kérő aparhanti lakos az [origo]-nak azt állította: bár megválasztották Kenderesiné Szücs Ibolyát, az alpolgármesteri posztot betöltő apja intézte az ügyeket a választások óta. Szerinte a polgármester lemondása "nem is baj", mert biztosra veszi, hogy így újra apja kerül a község élére a vasárnapi választáson. "Okos, és olyan szorgalmas, mint az öszvér, neki köszönhető, hogy nálunk régóta minden rendben van" - jegyezte meg.

Az őszi önkormányzati választáson Kenderesiné a szavazatok több mint 78 százalékát szerezte meg független jelöltként. Szücs György elmondta, a vasárnapi választáson rajta kívül Oláh Jánosné indul a polgármesteri posztért, aki már ősszel is versenybe szállt, akkor a lánya ellenfeleként. Akkor mindössze a választók 9,29 százaléka voksolt Oláh Jánosnéra.