Pirosnál lépett a rendőrautó elé az elgázolt férfi a rendőrség szerint

Vágólapra másolva!
Az elsődleges vizsgálat szerint a gyalogos hibázott szerdán este, amikor egy zebrán elgázolta egy szirénázó rendőrautó. A férfi pirosnál lépett le a zebrára, a rendőrök már nem tudták kikerülni a szakvélemény szerint.
Vágólapra másolva!

Az elsődleges szakvélemény és a helyszíni szemle eddigi adatai kizáták, hogy a rendőr vagy műszaki hiba lenne felelős azért, hogy szerdán este egy rendőrautó a Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződésében a zebrán gázolt el egy gyalogost - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A rendőrség közleménye szerint a jelenleg rendelkezésre álló adatok arra utalnak, hogy a balesetet a gyalogos szabálytalansága okozta, aki a tilos jelzés ellenére lépett a szirénázó járőrautó elé, így a sofőr a balesetet nem tudta már elkerülni. A helyszíni szemlét a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya igazságügyi szakértő bevonásával folytatta le.

A 40 éves elgázolt férfit a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították az Árpád Kórházba. Az [origo] érdeklődésére a kórházban azt közölték: nincs felhatalmazásuk, hogy felvilágosítást adjanak az állapotáról. A járőrautót vezető rendőr könnyű sérülést szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogultság miatt kezdeményezi, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság a baleset körülményeinek további vizsgálatára más rendőr-főkapitányságot jelöljön ki.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
Forrás: MTI/Lakatos Péter