Vitézy szerint lesz dugódíj, de csak évek múlva

Vágólapra másolva!
Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ frissen kinevezett vezérigazgatója szerint biztosan lesz dugódíj Budapesten, de néhány évig még nem fogják bevezetni.
Vágólapra másolva!

Biztosan lesz dugódíj Budapesten, de néhány évig még nem fogják bevezetni - mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ frissen kinevezett vezérigazgatója az RTL Klub híradója szerint egy csütörtöki környezetszennyezéssel foglalkozó konferencián.

Vitézy a konferencián arról beszélt, hogy amíg a BKV - új buszokkal és metróval - nem lesz valódi alternatívája az autós közlekedésnek, addig az autósokat nem lehet rákényszeríteni, hogy kiszálljanak kocsijukból és a tömegközlekedést válasszák.

"Ma, amikor a buszpark olyan állapotban van, hogy örülünk, ha nem marad ki több száz busz, akkor arról beszélni, hogy az autósok tömegesen üljenek át a tömegközlekedésre, az nem reális. Ugyanakkor a dugódíj kérdést nem lehet a végtelenségig húzni, hiszen az EU azzal a feltétellel adott támogatást a 4-es metróhoz, hogy Budapest belvárosába a 4-es metró átadására behajtási díjat vezet be" - mondta Vitézy.