Türelmi zónát jelöltek ki a jobbikos vezetésű Tiszavasváriban

Vágólapra másolva!
Január elsejétől már csak a türelmi zónában dolgozhatnak a prostituáltak a jobbikos vezetésű Tiszavasváriban. A prostituáltaknak kötelező lesz rendszeres orvosi vizsgálaton részt venniük, és csak vállalkozói igazolvánnyal dolgozhatnak, és adózniuk is kell.
Vágólapra másolva!

Kijelölték a türelmi zónát Tiszavasváriban, a jobbikos többségű képviselő-testület erről egyhangúlag döntött.

A türelmi zónára azért volt szükség, mert az utóbbi két évben ugrásszerűen emelkedett a prostituáltak száma a városban, ráadásul a megyében itt a legmagasabb a szifiliszes megbetegedések száma. A testület ezért úgy döntött: január elsejétől már csak a türelmi zónában dolgozhatnak a prostituáltak.

Fülöp Erik, Tiszavasvári jobbikos polgármestere a Független Hírügynökségnek pénteken azt mondta: a türelmi zóna kijelölésével a prostitúció visszaszorítása a céljuk. Most egy lakótelep kellős közepén dolgoznak a prostituáltak, emiatt rengeteg a lakossági panasz. A jelenlegi jogszabályi rendszer, szerinte "sánta": ha nincs kijelölt türelmi zóna, nehéz fellépni a prostitúció ellen, elküldeni sem lehet a prostituáltakat onnan, ahol álldogálnak. Ha van türelmi zóna, akkor viszont már keretek közé szoríthatják a prostitúciót.

A türelmi zóna, a Fehértói úton lesz, amely mezőgazdasági területen vezet át, lakott területtől távol. A polgármester hozzátette: az örömlányoknak ezentúl havonta orvosi vizsgálaton kell részt venniük, amit papírral kell majd igazolniuk ellenőrzéskor. Csak vállalkozói igazolvánnyal dolgozhatnak, és adózniuk is kell a jövedelem után.

A polgármester azt mondta: a rendőrkapitányság vezetőivel igen, a prostituáltakkal viszont nem egyeztettek a helyszínről.