Százezer autó rendszámát ellenőrizték Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy szombati akció keretében 137 ezer járművet ellenőriztek a rendszáma alapján Budapesten. Megtaláltak egy lopott autót, négyet, amelyet bűncselekményhez használtak, illetve 59 lejárt műszaki vizsgával rendelkező járművet.
Vágólapra másolva!

Összesen 137 770 autó rendszámát ellenőrizték a közlekedésbiztonsági és lopott autókat felderítő akcióban szombaton a fővárosban - közölte az akció után Vezda László, a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) elnöke. Az akcióban a rendőrség, vám- és pénzügyőrség, a polgárőrség és a NAKE tagjai vettek részt.

Az ellenőrzés egyik célja a körözött gépjárművek felderítése volt, emellett ki akarták szűrni a lejárt műszaki vizsgával közlekedő vagy forgalomból kivont járműveket. Találtak 38 forgalomból kivont, de közlekedő autót, illetve 59 lejárt műszaki vizsgával rendelkező autót. Megtaláltak egy ötmillió forint értékű lopott autót, valamint rátaláltak négy, bűncselekmény elkövetéséhez használt luxuskocsira, ezek közül hármat bűncselekményt elkövető személyek vezettek. Elfogtak továbbá egy körözött személyt is, aki a saját gépkocsijában ült.