Teát kapott hétfőn az Ab elnökétől Lázár

Vágólapra másolva!
Teázott az Alkotmánybíróság elnökével hétfőn Lázár János fideszes frakcióvezető. Ezt a politikus keddi sajtótájékoztatóján árulta el, amikor megkérdezték tőle, mit csinált az Ab székházában hétfőn, amikor az [origo] fotósa kifelé jövet lefényképezte.
Vágólapra másolva!

"Egy kiváló teát kaptam kiváló tejjel az Alkotmánybíróság elnökétől" - mondta Lázár János fideszes frakcióvezető szerdán a kormány adótörvényes javaslatának elfogadása utáni sajtótájékoztatón, amikor megkérdezték tőle, mit csinált hétfőn az Alkotmánybíróságnál (Ab).

Lázár hétfő reggel járt az Ab Donáti utcai székházában, az [origo] fotósa a székházból kifelé jövet fényképezte le Lázárt. Hogy pontosan mit csinált ott, azt sem az Ab szóvivője nem árulta el, sem a Fidesz illetékesei, illetve Lázár titkársága sem kommentálta. Az Ab szóvivője csak azt mondta, megállapodtak a frakcióvezetővel, hogy majd Lázár nyilatkozik róla.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Lázár kedden annyit mondott a teázáson kívül, hogy a jövőben is szándékozik időnként találkozni az Ab elnökével és áttekinteni a folyamatban lévő ügyeket. "Ez a vita nem a Fidesz és az Alkotmánybíróság között zajlott" - mondta arra utalva, hogy az Ab október végén megsemmisítette a végkielégítések 98 százalékos különadójáról szóló törvényt, mire a kormány az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozásáról szóló javaslatot terjesztett elő. A javaslatot kedden szavazta meg a parlament (az Ab jogainak szűkítéséről szóló cikkeinket itt olvashatja).