Tarlós vizsgálatot indított egy Kocsistól kapott sms miatt

Vágólapra másolva!
Sms-ben tájékoztatta Kocsis István, a BKV vezérigazgatója Tarlós István főpolgármestert arról, hogy a cég rossz pénzügyi helyzete miatt a BKV csak ideiglenes vasúti működési engedélyt kapott. Tarlós vizsgálatot indított az sms miatt, de csak pénteken mondja meg, hogy miért.
Vágólapra másolva!

Pénteken sajtótájékoztatót tart Tarlós István főpolgármester egy sms-üzenet miatt, amelyet a BKV vezérigazgatójától, Kocsis Istvántól kapott a vállalat működési engedélyének felfüggesztéséről. Szűcs Somlyó Mária, a városháza kommunikációs igazgatója azt közölte, hogy a főpolgármester a BKV-nál és a városházán is "vizsgálatot indított" az sms miatt, amelyet lengyelországi útja alatt küldtek neki.

A városháza szerint az sms-ben Tarlóst arról tájékoztatták, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság november 8-ával a BKV valamennyi vasúthatósági működési engedélyét felfüggesztette, egyidejűleg pedig 6 hónapig érvényes, ideiglenes működési engedélyt adott ki. Azt is megüzenték a polgármesternek, hogy a döntés oka az, hogy "igazolni kell a társaság pénzügyi teljesítőképességét".

Tarlós István kedden jelentette be, hogy felfüggesztették a BKV működési engedélyét pénzügyi okokból, ami szerinte "nyilvánvaló bizonyítéka annak, hogy a szocialista-szabaddemokrata városvezetés a BKV-ban csődtömeget hagyott maga után". Ahogy arról az [origo] beszámolt, közben a közlekedési hatóság közzétette az eredeti határozatokat, amelyekből ugyanaz derül ki, mint ami a városháza által idézett sms-ben olvasható: a működési engedély felfüggesztése nem általában érinti a BKV-t, csak annak egyes vasúti szolgáltatásait.

Kérdésünkre Szűcs Somlyó Mária csütörtökön nem részletezte, hogy mit kifogásol az üzenet tartalmában Tarlós István, és miért kezdeményezett vizsgálatot, ezt csak pénteken, a sajtótájékoztatón mondják meg.