Szinte senki nem léphet a Margit hídra a hétvégén

Vágólapra másolva!
A hétvégén tartják a Margit híd próbaterhelését, ezért még a mentőket és a tűzoltóautókat sem engedik fel a felújítás alatt levő hídra. A gyalogosok csupán néhány órára mehetnek rá a hídra a hétvégén, és csak a Margit szigetig juthatnak el.
Vágólapra másolva!

Ezen a hétvégén tartják a felújítás alatt álló Margit híd próbaterhelését, emiatt még a megkülönböztető jelzést használó járművek - mentők, tűzoltók, rendőrség - sem használhatják - közölte a Fővárosi Önkormányzat. Az éjszakai járatok éjjel 11 órától hajnali fél ötig mind vasárnapra, mind hétfőre virradóan használhatják a Margit hidat. A villamosok hétfő hajnaltól a teljes vonalon, a véglegesen középre helyezett síneken járnak.

A gyalogosok és a járművüket toló kerékpárosok szombaton hajnali fél 7-től délután 4 óráig csak a budai hídfő és a Margitsziget között közlekedhetnek az északi járdán. Vasárnap hajnali fél 7 és délután 3 óra között csak a pesti hídfő és a Margitsziget között lesz járható az északi járda. A pótló autóbuszok, a 109-es és a 91-es buszcsalád a Lánchídon közlekedik.

A margitszigeti megállót a próbaterhelést követően még nem adják át, így a szigetre továbbra is csak gyalog vagy az Árpád híd felől lehet bejutni. Az autóbuszok továbbra is a jelenlegi rend szerinti déli útpályát fogják használni.