Sikerült felállítani a felborult darut a budai várban

Vágólapra másolva!
Felállították a budai Várban szerdán felborult tűzoltósági darut, amely rommá tört egy autót és összetörte a díszburkolatot. A darut még az éjjel elviszik a várból - közölte a tűzoltóság.
Vágólapra másolva!

Két daruval és egy gépjárműmentővel csütörtök este sikerült felállítani azt a tűzoltósági darut, amely egy személygépkocsira borult szerdán a budai várban. A szerkezet korábban Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiáját emelte be a Magyar Nemzeti Galéria első emeleti kiállítóterébe.

A daru már a kerekein áll, de a teljes mentési folyamat kora este még nem ért véget. Molnár Péter a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője csütörtökön este azt mondta, hogy még vissza kell fordítaniuk a gémszerkezetet mintegy 180 fokkal, majd az emelőkart alapállásba kell helyezni. Ezt követően egy tréler segítségével szállítják el a tűzoltósági szerkezet a helyszínről, ami Molnár Péter szerint még az éjszaka folyamán megtörténik.

A szerdán felborult tűzoltósági jármű totálkárossá törte a maga alá temetett gépjárművet, emellett a tér díszburkolatában, illetve egy kandeláberben is kárt okozott. A baleset okainak vizsgálata akár egy hónapot is igénybe vehet - mondta korábban Molnár Péter.

Forrás: MTI
A felborult daru a várban