Pintér azt állítja, őt is megfigyelték

szolgálatteljesítés közben elhunyt Radovic Dusán zuglói rendőr temetése Ózdon, Pintér Sándor belügyminiszter, Kocsis Máté
Vágólapra másolva!
Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta, tudja, hogy őt is és családját is megfigyelték 2009 vége és az idei év első negyedéve között, de ez nem zavarja őt.
Vágólapra másolva!

Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta, régebbről tudja, hogy őt is és családját is megfigyelték 2009 vége és az idei év első negyedéve között, de ez nem zavarja őt.

A miniszter pénteken, egy budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: lehallgathatják, követhetik és akár meg is figyelhetik, neki ez nem okoz semmilyen problémát, mivel "nyitott életet" él. Közölte: az interneten, a kuruc.info portálon nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján mindenki megtudhatja, hogy kik figyelték őt meg.

Pintér hozzátette: mindezt csak a törvények betartásával tartja elfogadhatónak, az ellenkező esetek ugyanis jogi következményeket vonnak maguk után.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos szerdán jelentette be, hogy két éven át, 2008 és 2010 májusa között megfigyelték, szerinte az adatgyűjtés megrendelőjét Szilvásy György korábbi titokminiszter környezetében kell keresni.

A kormánybiztos azt mondta: egy elé tárt jelentés szerint elemezték mások mellett Tarlós István főpolgármesterrel, a KDNP-s Simicskó Istvánnal és a fideszes Mátrai Mártával való kapcsolattartását, és megfigyelték kapcsolattartását Lapid Lajos rendőr dandártábornokkal is. Hozzátette: ugródeszka lehetett volna a jelenlegi belügyminiszterrel kapcsolatos adatgyűjtéshez.