Országszerte olvad az éjjel lehullott hó

Vágólapra másolva!
A Bakonyban és a Balaton-felvidéken esett éjszaka a legtöbb hó. Országszerte olvad, az utak több megyében már csak vizesek. Budapesten délelőttre szinte az összes hó elolvadt.
Vágólapra másolva!

Több száz munkagéppel dolgozik a hóeltakarításon és a síkosságmentesítésen a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság szombat délelőtti közlése szerint a fő- és mellékutak burkolata latyakos vagy a sószórás hatására már sónedves. A közútkezelő arra kéri a járművezetőket, hogy csak téli viszonyokra felkészített, téli gumival rendelkező autóval induljanak útnak, és mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az utak állapotáról.

Vas, Zala, Somogy és Baranya megyében megszűnt a havazás, ott már vizesek az utak. A lehullott hó mennyisége átlagosan 5 centiméter, a legtöbb hó - körülbelül 10 centiméter - a Bakonyban és a Balaton-felvidéken hullott. Az enyhe időnek is köszönhetően azonban megkezdődött az olvadás.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint jelenleg is folyamatosan esik a hó Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Fejér és Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén.

Az éjszakai hóesés a somogyi és zalai dombok között, valamint a Mecsekben is lelassította a közlekedést. Havas eső esik Nógrád, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén.

Budapesten a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) 94 munkagépe folyamatosan takarítja az utakat, hajnalban a közösségi közlekedés elindult - közölte korábban a társaság az MTI-vel. Az FKF mérései szerint a budai hegyvidéken már több mint 20, a pesti oldalon 6-10 centiméter hó hullott.