Magyarországtól is bocsánatot kért a túrórudit evő izzótolvaj

Vágólapra másolva!
Négy nap elzárást kapott az a román állampolgárságú férfi, aki megevett egy ki nem fizetett túrórudit és ellopott egy izzót egy kecskeméti hipermarketben. Ügyvédje szerint a magyar származású férfi nagyon megbánta tettét, amire nem tudott magyarázatot adni.
Vágólapra másolva!

Nagyon megbánta tettét, és mindenkitől, egész Magyarországtól kért bocsánatot az a román állampolgárságú férfi, akit csütörtök délelőtt egy túrórúdi és egy izzó ellopása miatt állítottak bíróság elé - tudta meg az [origo] Szigethy Csillától, a férfi kirendelt védője. "Nagyon sajnálkozott, és arról beszélt, hogy ez milyen szégyen neki itt, Magyarországon" - mondta az ügyvéd védencéről, akiről azt mondta, magyar származású és magyar anyanyelvű.

A férfit hétfő este vették szabálysértési őrizetbe az egyik kecskeméti hipermarketben, miután az áruházban megevett egy túrórudit, illetve ellopott egy prizmaizzót. Ezzel összesen 622 forint kárt okozott, amit később ki is fizetett. Az ügyvéd szerint érthetetlen, hogy miért vette el az izzót, illetve ette meg a boltban az édességet, hiszen aznap már vásárolt itt, és mindent kifizetett.

A gyorsított eljárásban a kecskeméti bíróság elé állított 25 éves férfi a szabálysértésért négy nap elzárást kapott, mivel ezt őrizetbe vétele óta letöltötte, az ítélethozatal után rögtön el is engedték. Ügyvédje szerint a tárgyalás után várták rokonai, akikkel vissza is tér Romániába.

Az új szabálysértési törvények alapján hozható szigorúbb büntetésekről itt olvashat részletesen.