Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Leülné a közlekedési bírsága összegét egy somogyi kisnyugdíjas

Vágólapra másolva!
Egy Somogy megyében élő kisnyugdíjas börtönbe vonulna, mert nem tudja kifizetni a közlekedési szabálysértéséért kiszabott 30 ezer forintos bírságot - írja az Sonline.hu. A lap szerint az érintett idős házaspár Pintér Sándor belügyminiszterhez fordul levélben.
Vágólapra másolva!

Inkább börtönbe vonulna egy somogyi nyugdíjas, csakhogy a közlekedési szabálysértésért kivetett bírságot átváltsa - írja a Somogy megyei lap, az Sonline.hu. A férfi azért ülné le a büntetést, mert a családja nem tudja kifizetni a 30 ezer forintos összeget.

A lapnak a férfi felesége azt mondta, ők nem az utak rémei, csupán rossz helyen álltak meg, miközben a megyei kórházba igyekeztek, mert nem találtak parkolóhelyet. A nő férje - a kocsi üzemben tartója - leülné a büntetést, mert egyszerűen nincs 30 ezer szabad forintjuk, ráadásul az 5000 forintos fellebbezési díjat is ki kellene fizetniük. A rendőrség azonban azt közölte velük, hogy a közigazgatási bírságot nem lehet átváltani szabadságvesztésre.

Az Sonline.hu-nak nyilatkozó Kovács Sándor Lóránt, a Magyar Autósiskolák Szövetségének etikai bizottsági elnöke szerint a jelenlegi jogszabályok alapján nem méltányolható a külső körülmény, vagyis ki kell fizetni a büntetést.

A pár Pintér Sándor belügyminiszterhez fordul levélben, ügyük megoldását kérve.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről