Drogügy is lett a nemesbikki halálos balesetből

Vágólapra másolva!
Már négy gyanúsítottja van a három halálos áldozatot követelő nemesbikki baleset után indult eljárásoknak. Az ittasan vezető sofőr, a drog hatása alatt álló utas és az autó műszaki állapotáért felelőssé tehető tulajdonos mellett egy negyedik férfi ellen kábítószerrel visszaélés miatt nyomoznak. Valószínűleg ő adta el a drogot a másik gyanúsítottnak.
Vágólapra másolva!

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség a három ember halálával végződött nemesbikki közlekedési balesettel kapcsolatban - közölte Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Ő már a negyedik gyanúsított az ügyben, a nyomozók szerint kábítószer terjesztésével gyanúsítható. Valószínűleg ő adta a drogot a halálos balesetet okozó autó utasának.

Múlt héten vasárnap kora délután Nemesbikken egy autó elsodort három, az útpadkán haladó embert. A kerekesszéket toló 63 éves nagymama és 35 éves lánya a helyszínen életét vesztette. A tolókocsiban ülő 13 éves kislányt a mentőhelikopter életveszélyes sérülésekkel szállította kórházba, de ott később szintén életét vesztette.

A három ember halálát okozó baleset vizsgálata során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai már korábban őrizetbe vették a jármű 41 éves vezetőjét és annak 23 éves utasát is, aki a baleset után közvetlenül még azt nyilatkozta, hogy ő vezette a járművet. A gyanú szerint a fiatalember kábítószert fogyasztott. Ezt ő el is ismerte, és megnevezte a drog forrását is. Vallomása alapján a nyomozók szerdán kihallgattak egy sajószögedi fiatalembert, aki a kábítószer fogyasztását elismerte, de a terjesztését nem. A rendőrség kábítószerrel visszaélés miatt indított nyomozást az ügyében.

A rendőrség közben gyanúsítottként hallgatta ki, és őrizetbe vette az autó tulajdonosát is. A 32 éves tiszaújvárosi férfit foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják. Az elvégzett elsődleges vizsgálatok alapján ugyanis a balesetben - a jármű vezetőjének vétkessége mellett - a tulajdonos által javított jármű hibája is közrejátszott.