Jászberényi népitáncosok haltak meg a Lágymányosi hídon

súlyos autóbaleset a Lágymányosi hídon
Vágólapra másolva!
Jászberényi népitáncosok ültek abban az autóban, amely az éjszaka balesetet szenvedett a Lágymányosi hídon; a balesetben hárman meghaltak, egy férfi még mindig életveszélyes állapotban van. A fiatalok nem ismerték a környéket, rossz helyen hajtottak fel a hídra, és összeütköztek egy postás autóval. A rendőrség szerint egyik sofőr sem ivott alkoholt. Az autó sofőrje próbaidős mentőápoló egy vidéki mentőállomáson.
Vágólapra másolva!

A Jászság Népi Együttes tagjai voltak azok a fiatalok, akik csütörtökre virradó éjjel szenvedtek baleset Budapesten a Lágymányosi hídon - adta hírül a Szoljon.hu internetes portál. A hírt Juhász Dániel, Jászberény alpolgármestere megerősítette az [origo]-nak. A fiatalok a Fonóban tartott táncházból mentek volna hazafelé. A sofőr, aki nem ismerte a környéket, a budai oldalon a forgalommal szemben hajtott fel a hídra, ahol egy postai teherautó beléjük ütközött. (A baleset részleteiről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.)

A balesetben a helyszínen életét vesztette két 19 éves lány és egy 17 éves fiú. A 18 éves sofőrt és további két utasát, egy 31 éves férfit és egy 20 éves fiatalembert a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Egyikük életveszélyes koponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett, őt a János Kórházba szállították, a központi intenzív osztályon kezelik. A kórház sajtóosztálya csütörtökön délután az [origo] kérdésére azt mondta, állapota továbbra is súlyos, életveszélyes. A Szoljon.hu információja szerint a férfi az együttes művészeti asszisztense.

A tűzoltóság helyszíni videófelvétele:

Két másik fiatal férfit súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel, csonttörésekkel és agyrázkódással vitték kórházba. Közülük az autó 18 éves sofőrje sérült a legkevésbé. A fiú néhány héttel ezelőtt állt munkába a jászberényi mentőállomáson. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője megerősítette a hírt, azt mondta, a fiatalember alig néhány hete dolgozik ápolóként, mentőautón, még próbaidejét töltötte.

Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt mondta: a sérültek egyikét sem hallgatták még ki. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy egyik sofőr sem ivott alkoholt, azonban a vér- és vizeletvizsgálatra még várni kell. Kormos Endre hozzátette: a halálos baleset okozásáért akár 8 év börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság.

Írjon nekünk!
Ha ismer olyan helyszínt, ahol - a táblák, felfestések hiánya vagy más miatt - a terepet nem ismerő autósnak nehezen tájékozódik, kérjük, írja meg az [email protected] címre.