Előzetesben maradnak a csepeli gyilkosság gyanúsítottjai

Vágólapra másolva!
Jövő januárig előzetes letartóztatásban marad a csepeli kettős gyilkosság két gyanúsítottja. A bíróság szerint továbbra is csak így biztosítható, hogy a csepeli iskola igazgatójának és helyettesének megölésével gyanúsított két férfi alávesse magát az eljárásnak. Mindkét gyanúsított fellebbezett a döntés ellen.
Vágólapra másolva!

Újra meghosszabbította a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság. A több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt K. Tamás és D. Gábor előzetes letartóztatását 2011. január 9-ig hosszabbították meg.

A bíróság megalapozottnak találta az ügyészi indítványt, miszerint az előzetes letartóztatás indoka változatlanul fennáll mindkét gyanúsítottal szemben. Tekintettel a bűncselekmény súlyára, a várható büntetés nagyságára, a bíróság szerint csak így biztosítható, hogy jelen legyenek az eljárási cselekményeknél. A végzés nem jogerős, mert a gyanúsítottak és védőik is fellebbeztek a döntés ellen.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én ölték meg az intézmény igazgatóját és helyettesét. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: az iskola gondnokát, K. Tamást és a gazdasági igazgatót, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának szocialista tagja is volt egyben. A rendőrség emberölés, illetve sikkasztás, csalás és okirat-hamisítás miatt is nyomoz, mivel a kettős gyilkosság miatt indított eljárásban a nyomozók bizonyítékokat találtak arra, hogy vagyon elleni bűncselekmények is történhettek a csepeli iskolában.

A kettős gyilkosság ügyében bűnpártolással vádolták meg a volt csepeli rendőrkapitányt. Ellene idén májusban lakásvásárlása ügyében is nyomozást indított a rendőrség hűtlen kezelés bűntette miatt.