Életfogytiglant kért a kiskunlacházi gyilkosság vádlottjára az ügyész

Vágólapra másolva!
Életfogytig fegyházba juttatná az ügyész azt a férfit, akit a 2008-as kiskunlacházi gyilkossággal vádolnak - hangzott el az ügy csütörtöki tárgyalásán. A perbeszédben az ügyész azt mondta, hogy minden adat P. József ellen szól, és bizonyítható, hogy megerőszakolta, majd megfojtotta a diszkóból hazafele tartó 14 éves H. Nórát.
Vágólapra másolva!

Életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását kérte az ügyész a két évvel ezelőtti kiskunlacházi gyermekgyilkosság vádlottjára a Pest Megyei Bíróságon tartott csütörtöki tárgyaláson. Szabó Zsolt ügyész csaknem kétórás perbeszédében közölte: minden kétséget kizáróan P. József erőszakolta meg, fojtotta meg és fosztotta ki a 14 éves H. Nórát 2008. november 23-ára virradó éjjel.

Az ügyész szerint a vád álláspontját bizonyítják a helyszíni szemle és a boncolás eredményei, valamint a szakértői vélemények, a tanúk és a vádlott vallomásai is. Mindezek alapján a vádlottra erőszakos közösülés, aljas indokból elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetést kért, úgy, hogy P. Józsefet a leghamarabb 30 év múlva helyezhessék feltételesen szabadlábra.

Az áldozat hozzátartozóinak jelenlétében tartott tárgyaláson az ügyész beszélt a vádlott vallomásaiban megbújó ellentmondásokról is. Felidézte, hogy P. József vallomása szerint H. Nóra beleegyezésével közösültek a kiserdőben, ám a pontos helyszínt illetően ellentmondásokba keveredett, és arra sem egyformán "emlékezett", hogy vajon élve hagyta-e ott a lányt az aktus után, vagy holtan.

Az ügyész szerint P. József szavahihetősége megkérdőjelezhető, szerinte a vádlott a szakértői vélemények és a bizonyítékok feltárásához "igazodva" változtatta saját verzióját, mindig csak annyit ismerve el, amennyit már végképp nem lehetett tagadni. A perbeszédben elmondta, hogy módosított vallomásában a férfi elismerte: valóban azon a helyen közösült a lánnyal, ahol később a holttestet megtalálták, és hátulról, a nyakánál tartotta a lányt, mint mondta, lehet, hogy kicsit erősebben az "illendőnél".

A perbeszéd szerint - a vádlott állításával szemben - a 14 éves lány nem önként ment bele a szexuális kapcsolatba, hanem P. József megerőszakolta őt. A lányon talált bántalmazási nyomok, az elszakadt véres nyaklánc, a korábban szívott, majd kettétört véres cigaretta mind-mind azt bizonyítja, hogy az erős alkatú és labilis személyiségű P. József leteperte, majd megerőszakolta a lányt, és közben bántalmazta, fojtogatta, ami miatt H. Nóra megfulladt.