Egy forintot akarnak behajtani egy gönyűi adóson

Vágólapra másolva!
Hat forint pótlékot követelt egy biztosító késedelmes magánnyugdíjbefizetés címén egy gönyűi asszonyon. Hiába fizetett be öt forintot a tartozásból, a hiányzó egy forint miatt újabb felszólítást kapott, pedig a forgalomból kivont egyforintos érmék miatt ezt nem tudja befizetni.
Vágólapra másolva!

Egy biztosító társaság előbb 6, majd 1 forintot követelt egy gönyűi asszonyon, akit adóhatósági behajtással riogattak, ha nem fizeti be tartozását - írja a Kisalföld című lap online kiadása.

A lap szerint a gönyűi Erős Mónika szeptember végén kapott először fizetési felszólítást, amely szerint magánnyugdíjpénztári befizetésének késedelmi pótléka 6 forintról 5 forintra csökkent. A levélben az asszony szerint az is szerepelt, hogy ha nem tesz eleget a felszólításnak, akkor az APEH fogja behajtani az összeget.

Mivel a vállalkozása időközben megszűnt, nem tudta a korábbi céges számláról átutalni a késedelmi pótlékot, ezért csekket kért a biztosítótól, amelyen be is fizetett öt forintot. A biztosító azonban erre újabb levelet küldött, amely szerint még mindig tartozik 1 forinttal. "Befizetném - bár nem értem, hogy jött ki ez az összeg, mikor az első levelükben a 6 forintos tartozást 5 forintra csökkentették -, de postán nem tudok 1 forintot feladni" - mondta a lapnak az asszony.

A lap szerint a biztosítónak több mint háromszáz forintba kerülhetett a három küldemény postázása.