Vágólapra másolva!
Az október elején az állampusztai börtönbe vissza nem tért húsz rab közül heten már visszakerültek az intézménybe, a többiek még szökésben vannak az MTI információi szerint. A visszakerült hét foglyot megbüntették, volt, akire öt hónap letöltendő fogházbüntetést szabtak ki.
Vágólapra másolva!

Hét rabot már megbüntettek azok közül, akik nem tértek vissza október 4-én háromnapos büntetés-félbeszakításukról az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézetbe - közölte Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szóvivője. A Kalocsai Városi Bíróság a múlt héten tárgyalta annak a hét rabnak az ügyét, akik már visszakerültek Állampusztára korábbi büntetésük folytatására. A foglyok október elsején távoztak három napra, de október 4-én éjfélig nem tértek vissza büntetésük folytatására, ezért az intézet vezetője feljelentést tett.

A rabok közül négyen öt hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetést kaptak, két emberre öt hónap letöltendő fogházbüntetést szabott ki a bíróság, míg egy ember megrovást kapott. A szökés miatt letöltendő fogházbüntetésre ítélt rabok esetében védőik enyhítésért fellebbeztek.

A rabok azért töltötték a büntetésüket, mert eredetileg pénzbüntetést kaptak, de azt nem fizették be, ezért börtönbe kellett vonulniuk. Azért kérték a három napos eltávozást, hogy összeszedjék és befizessék a rájuk kirótt pénzbüntetést, ezzel kiválthatták volna magukat.

Október elején összesen húsz rab nem tért vissza, az MTI meg nem erősített információi szerint közülük 13-an még szökésben vannak. Róluk az országos büntetés-végrehajtási intézet sajtóirodája szerdára ígért tájékoztatást.