Blikk: Levették volna a lélegeztetőgépről az otthonban megsérült kisfiút

Vágólapra másolva!
A gyámhivatal engedélye alapján le akarták kapcsolni az életmentő műszerekről azt a kisfiút, aki egy fővárosi gyermekotthonban sérült meg, mikor rázuhant egy szekrény - írja a Blikk. A szülők ebbe nem egyeztek bele, a Főpolgármesteri Hivatal gyermekvédelmi osztályának közbenjárásával akadályozták meg, hogy levegyék a gyereket a gépekről.
Vágólapra másolva!

A szülők megkérdezése nélkül engedélyezte a gyámhivatal, hogy lekapcsolják a lélegeztetőgépről azt a súlyosan megsérült kisfiút, akire rázuhant egy szekrény egy fővárosi gyerekotthonban - írja a Blikk. A kisfiú szülei a lapnak azt állították: az Országos Baleseti Intézettől azzal hívták fel őket, hogy a gyámhivatal engedélye alapján nem tartják tovább életben a gyereket, ezért menjenek be, ha el szeretnének tőle búcsúzni.

A lap felvette a kapcsolatot Csókay Lászlóval, a Főpolgármesteri Hivatal gyermek-és ifjúságvédelmi ügyosztályának alosztályvezetőjével, aki az illetékes gyámügyi hivatalt arra kérte, egyeztessenek a szülőkkel, mert ezt a döntést csak velük együtt lehet meghozni.

A 3 éves kisfiú akkor sérült meg, amikor a Cseppkő Utcai Gyermekotthonban rádőlt egy szekrény a nevelői szobában - erről vasárnap este a TV2 Tények című műsora számolt be egy nézői levél alapján. A gyereket a baleset után csak fél órával később találták meg, a mentők újra tudták ugyan éleszteni, de súlyos oxigénhiányos állapotban vitték kórházba. A kisfiút azért helyezték el az otthonban, mert a család elvesztette lakását.